Monday, March 21, 2011

Class SS10 97' Uitm Dungun Mini Reunion

Jumaat tengahari Linda exclassmate ummi masa kat UiTM Dungun called ummi.. ajak ummi join gathering member-member class kitorang kat KL Central petang tu.. ummi apalagi, setuju jer la.. lama wooiiit tak jumpa yang lelain.. ada la dekat 12 tahun rasanya... Ohh.. tu nasib baik la papa memahami dan izinkan... mekasih sayang..

So balik keje tu, ummi terus rush balik rumah dan siap2. Ummi bawak sekali si Maryam.. kesian dia nanti nak nenen.. dahla satu hari minum botol jer.. Abg2 nya nak ikot jugak.. tapi terpaksa tinggalkan dengan bibik.. huuuii.. pengsan ummi kalau bawak dorang.. lagipun.. tak syoklah nak gossip-gossip nanti.. sorry yer sayang.. last2, ummi promised kat dorang nak bawak dorang tengok belon besar kat putrajaya esoknya.. nasib baik dorang okeh.. heheheh

Ummi parking kereta dekat ERL putrajaya.. janji Linda jumpa sana.. lepas tu tunggu Azmi kejap.. terus gerak naik train pegi KL Central.. oh Yer.. Ayu pun sekali.. sian dia.. tunggu lama.. ni Azmi la punya pasal.. lambat sebab jammed... takper Mie.. kita tak salahkan ko.. kita salahkan belon besar tu yer... hahahaha

Sampai-sampai sana terus masuk burger king.. Lisa dengan Murni tak sampai lagi.. on the way katanya.. so kitorang borak-borak lah.. Azmi excused kejap.. pegi solat..

Tak lama lepas tu.. sampai lah si Lisa dengan Murni.. kitorang menjerit kesukaan.. berpeluk2kan.. bergegarlah sekejap Burger King tu.. hahaha.. Murni bawak dia punya hero kecit.. muka memang copypaste dia abis..

Borak punya borak.. tak sedar jam dah pukul 9mlm lebih dah.. Maryam pun dah start merengek2 dah.. ingat tak nak sedor diri lagi.. tapi yer la masing-masing dah ada family sendiri.. sendiri mau ingat la kan.. so dekat pukul 10 mlm kitorang pun gerak balik..

Ummi memang seronok giler laa.. jumpa dorang-dorang nih.. Lisa tu, dia bukan saja satu classmate ummi masa kat UiTM.. even she's also satu sekolah dengan ummi dulu.. siap satu kadet polis lagi.. hahahahha.. Ni.. kitorang tengah nak organize reunion yang betul-betul punya.. insyallah dalam tahun ni la.. kali ni, hopefully semua classmate dapat datang...


semua ni xclassmate ummi.. sumer tak berubah.. macam dolu-dolu jgk..

mengimbas kenangan dulu nampak....

Maryam bersama Acik Lisa dan Acik Linda..

Masa ni Maryam tengah elok lagi.. boleh la Acik Lisa dukung..

Time ni.. kitorang dah nak balik. tengok si Maryam, nangis tak hengat.. hahaha

P/s.. tak sabar nak jumpa yang lelain lagi nanti.. hehehehhe






3 comments:

  1. ummie a'eisya:
    hehehe.. ummi ni pun tetiap hari geram jer kat dia.. ekekke

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana tak marah aku!!! memang belon panas punya hal!!! busuk punya belon!!!

    ReplyDelete