Wednesday, December 8, 2010

Uhuk.. uhuk.. uhuk

Ya Allah.... lama giiiiiiler ummi x update blog... kalau ni rumah, mau dah roboh dah rumah nih.. hahahaha..

Pejam celik.. pejam celik.. kejaaaap jer dah smpai hujung tahuun 2010.... tinggal x smpai sebulan jer lagi nk masuk tahun 2011..

Perkembangan ummi sekarang... dah tambah sorang lagi ahli baru dlm family kitorang.. kali ni, buleh geng dgn ummi bile time raya.. yer la.. asyik2 baju melayu dgn papa jer.. kali ni.. jeng jeng jeng... ummi dah ada geng yg boleh sendondon bju kurung... ekekkek..

Ummi selamat bersalin budak kecit nama Maryam Zulfa sehari seblum nk poser hari tu.. 10 Ogos 2010 pukul 4.10 petang. Alhamdulillah... bersalin pn dipermudahkan mcm abg2nya sebelum ni. Berat cikbunga ni pun boleh tahan masa lahir dia.. 3.15kg.. ngalahkan abg2 dia yg x cecah pun 3kg. Kuar2 jer.. pipi dah labuh.. hahhahahaha

Sekarang ni, Maryam Zulfa dah almost 4 months. Dah pandai meniarap.. dah pndai gelak bila diagah... suka masuk semua jari dlm mulut.. suka garu kepala dan muka smpai abih calar2 muka dia.. ekekkeke... dn sangat 'ANAK PAPA'... nmpak jer papa dia dari jauh.. kang main menegor... ish.. ish.. ish..

Ceh ceh ceh.. asyik ler citer pasal Anak dara dia sorang.... smpai lupa nk cite pasal 2 hero yg makin lasak dan nakal tp cerdik.

Musa thn dpan dah msuk 6 tahun... sepatutnya nk masukkan dia kt mana2 prasekolah.. tp sbb sibuk sgt.. smpai terlupa nk carik n register kat sekolah yg pling dekat dgn umah... Takper lah, biar la dok Smart Reader tu jer smpai abih... Oh yer.. Sabtu depan, Concert Day utk dia.. skrg ni budak2 lain dah cuti.. tp dia jer la yg duk melalak bngun pagi kena pegi sekolah utk practice dianya show nnti.

Lepas tu si Isa.. Jan 6 nnti.. dah 4 tahun la dia... Mulut dia... mcm bertih jagung.. tp sangat2 boleh diharap.. mntak tolong apa jer.. dia mmg ringan tulang.. Isa ni pun rajin melayan adik dia si Maryam.. sket2 dtg kt adik dia ngagah... sgt yg penyayang... heheh.. suka! Thn dpan dah start sekolah.. sama dgn abg Musa dia.. nk menyenangkan keadaan.. sama ler jgk dgn skolah abg dia.. jangan ko bergadoh kt sana plak dah lah yerr!!

Alhamdulillah, skrg ni ummi dah ada bibik yg very the okeh la so far... hopefully berpanjangan la jodoh kami yer...

Okeh la.. byk la citer... so kita layan gmbo lak yerrr... hehhehee





























6 comments:

  1. wahhhh umii tunjuk pic anak2 jer ker...gmbar ummie mnenya??? nk tgk slim ker bam bam lg...ha3...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..
    gmbar ummi nya x muat blog aar.. sbb makin besor skrg.. hahahhaha

    ReplyDelete
  3. comelnya mariam.... very the gebu and bambam...

    kalau time tido ni harus rasa nak gigit je kan...

    ReplyDelete
  4. deqna: mekasih ler dtg jnguk blog akak ni yer.

    itu la.. sama la dgn marissa.. itu untungnya bg susu ibu, kan... byk khasiat.. anak pun sihat.. hehehe

    tula pasal.. akak kalu maryam bgun nk suwuh tdo.. dah tdo.. usik2 nk suruh bgun.. sbbnya geramm sgt tgk.. hahhahaha

    ReplyDelete
  5. Ya Allah so adorable you daughter & son tuh.. nama pun sedap laa

    Salam perkenalan dr mommaMia

    ReplyDelete
  6. Momma Mia:
    Terima kasih Momma Mia. Alhamdulillah, berkat dari susu ibu, anak2 semua sihat dan comel. Nama2 semua papa dia yang pilihkan. hehehehe

    salam perkenalan juga.
    Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ima.

    ReplyDelete