Tuesday, February 2, 2010

Tempoyak Sedap Jugak...

Assalamualaikum.

Rasanya dah dekat setahun blog ummi x bertuan.. kalu hantu raya.. abih la dia mngamok sbb tuan dia x bagi makan.. hahahha (apa kaitan ntah...)

Ni kalu jd durian nih.. dah cukup tmpoh dah dia nk jd tempoyak.. sedap jgk nih kan... hahaha..(lagi la apa kaitan..) apa2 hal pun...

Kesimpulannya adalah... sebb tuan umah ada lah seorang yg PEMALAS.. so apa2 alasan pun.. mmg x leh pakai ler.. ekekkeke

Apa citer ummi sekarang yer??

Hmm.. xder citer apa2 pun.. cuma citer nk tmbah 'org baru' ada lah.. huhuhu...
Dalam duk nk plan thn dpan .. tup2 silap teknik...(boleh lak silap teknik??) tersangkut jgk thn nih... xper laa.. mana2 pun rezeki kan...

Alhmdulillah ummi skrg baru nk masuk 10 minggu.. dan alhamdulillah sgt2.. ummi x mabok or muntah2 teruk kali nih... sgt lega... So keje partime ummi.. xder la terjejas... even lagi masyuk adalah... alhmdulillah.. ni la org kata rezeki baby....

Ujung mnggu nih.. ummi angkut sumer bawak pegi PD.. sbb ada shot kat sana... so alang2.. keje sambil bercuti.. Mr. Papa dng Ultraman 2 orang tu la yg cuti.. ummi x... huhuhu..

Ummi skrg dah keje kt tmpat lain dah... (pnya la lama nk update.. dah dekat setahun tukar baru nk bgtau.. dasar PEMALAS!) Skrg ummi kt Fakulti Rekabentuk dan Senibina.. jaga Timb. Dekan Akademik..

Keje kat sini.. alhamdulillah sangat2 lah okeh.. dengan Bosnya.. dengan colleaguenya... mmg best laah.. Bos kali ni female.. takut jgk very the fusssy.. tp rupanyer very the sporting.. huhuhu... cayo lah Doc!

Ultraman dua org tu skrg.. Muche dgn Iche... masing2 dah makin besar.. n of course laa.. makin la bertambah creative diorangnya notty..

Aduhaai.. mmg x terlayan deh... Muche .. thn ni masuk la 5 thn.. still sekolah kt Smart Reader Ptrajaya tu lagi laa.. si Iche lak.. dah 3 thn... mulut cm bertih jagung..x berenti...
kalu diam tu.. maknanya dah tdo la tuh...

Ummi untill ke saat ini... x amik maid... hmm.. payoh benor la nk dpat yg sebagus Bibik Ayu dulu nu...
pling lama pn boleh kekal 3 bulan.. last2 ummi decided xmoh amik maid.

Lagipulak.. dua2 org tu pn dah selesa kat Nursery kat area umah jerr...
x yah jejauh..
So, skrg ni, ummi x yah risau lagi nk kuar2 ofis gi amik n antar si Muche sekolah... sbb dah ada Uncle Van amik n antar dia blik terus pegi nursery...
cuma time nk pgi sekolah tu.. kena amik kt umah.. sbb thn ni Muche sesi pagi... Jenuh la pepagi pukul 7pg.. ummi kena masak air utk si hero tu mmndi..
Water heater kat bilik papa slow sgt.. ngalahkan kncing kucing jerr.. so baik masak jer lerrr... lagi senang.. cmpur air sejuk jirus jerr... Muche kdg2 jer laa mngamok xmoh mndi.. tp kalu pksa dia tdo awal a nite before tu.. okeh jer dia...

Dan disebabkan nk tunggu Uncle Van tu dtg amik Muche.. kenalah ummi tukar wktu masuk pejabat ummi... kalu x.. mau hari2 ummi Merah jer kedatangan tu... so skrg ofis hour ummi start 8.30pgi smpai la 5.30ptg...

lepas dah bubbye dgn Muche.. baru lah ummi gerak n singgah antar si Iche pegi nursery... (dekat jerr.. selang x berape blok jer dari umah...)

Tapi skrg ni .. mcm pening plak nk pikir.. nk amik maid ke tdak biler dah bersalin nnti.. sbbnya yer lah.. dlm pntang sapa la plak nk jaga budak 2 org tu nnti.. tp pikir2 blik.. mcm x payah..
sbb insyallah boleh buat sndirik.. tp x tau laa.. tgk ler mcm mana...

Ingat nnti sbelum sarat.. nk blik Trg.. pstu ajak TokMa pegi carik org utk jd pmbantu.. kt kampung2 yg ulu2 sket kt sana nuu...
atleast org kite sndirik.. malas dah nk carik yg asing2 nih...

lain lah kalu Bibik Ayu nk dtg blik.. ummi buat nasik kuning gitew.. (iyer la tu.. mmpi la Bibik nk dtg blik.. dah la lost contact terus...!! Tp mmg ummi selalu mmpi tingatkan Bibik pun.. rindu sehhh.. ntah2 ummi kena mandrem kot.. )

Okehlah.. ummi nk pegi menketedarah nasik lemak.. Td En. Halim(driver fakulti) belanja kitorang (satu ofis tuu..) nasik lemak.. Sedap tauu.. org umah dia sndirik yg buat.. okehlah.. kalu rajin lagi.. ummi update lagi yerr... Bye.

4 comments:

  1. akhirnya hehehehe....update gak blog ummi kite yew hehehe...tahniah! nak tambah lg sorang...

    ReplyDelete
  2. tahniah tahniah...huhuhhu...baru la dpt citer terbaru..hehehe

    ReplyDelete
  3. mama erfan.
    mekasih.. mekasih.. heheheh

    Has-Wan.
    nk wat cmner dasar pemalas pnyer orang.. ni x tau biler lagi nk update hahaha.. mekasih la yer ...

    yatie:
    mekasih..mekasih..

    ReplyDelete