Wednesday, August 27, 2008

Akhirnya.. siap jugak...

Fuuh... nasib baik sempat balik ofiss....
Akhirnya ummi dpt jgk siapkan gambar si Phia nih.. lama woo.. sian dia.. hehehhe.. sorry deh.. harap2 puas hati lerrr..

(album pocket tu.. nnti2 ler ummi kasik yerr.. tadi nk amik, da xder stok aar..)






Meh Tengok Gambor..

Entry kali ni, ummi just tepek gmbo budak cinonet 2 org tu.. masa ni dorang tgh main kt playground dpan umah atuk dorang kt AU10.. dengan ditemani oleh MakNgah baru dorang.. heheheh ..

So enjoysssss...
















Wednesday, August 13, 2008

Apa Nk Citer yerr...

hadui haaii...
byk giler sawang2 kat blog ummi nih.. dah berzaman ummi x jenguk rupanyer..
tk tau ler naper.. sejak 2 mnjak ni.. ummi mcm malas giler babas nk berinternet.. apa2 jer kaitan dgn internet.. ummi mmg malas.. even bos suwuh email kt dia softcopy ke apa.. ummi rela pi carik cd pi burn bagi kat dia..

Nk kata ummi ni pmbawakan budak ker.. ummi xder la pgnant.. nk kata ummi ni sakit.. alhmdulillah sihat2 jerr.. tp tu laa.. mmg xder mood sgt.. smpai ler hari ni, terpanggil2 rasanya nk menulis kt blog nih..

Ummi skrg, dah berjaya la sket nk kuruskan bdn.. dari berat berkilo2.. turun la sket.. tp still berkilo2 la jgk.. kalu x byk kilo, tu sakit le namanyer... heheheheh
Ummi still nk cpai target ummi 48kg (berat BMI ummi) skrg ni ummi 53kg.. pstu bulan dpan dah nk poser dah.. mudahan2 tercapai ler target ummi tu.. heheheh..

Sumer org x percaya.. ummi hanya berdiet makan jer.. boleh turun mcm tu.. yer la.. dari 68kg turun pada 54kg.. tapi xder la drastic.. rasanya 4 bulan lebih la baru ummi dpt berat skrg.. So pada adik2.. pada kakak2 dn kenkawan2 yg sama problem macam ummi dulu.. ianya bukannya mustahil lagi... yg penting, kita betul2 nk buat...

Ada org kata, ummi da mcm anak dara balik.. huhuhu.. Tmbah dorang, silap2 ada org boleh termengorat nnti.. ekekkekeke.. Ish.. xder lerr.. mak dara ada le kot.. lagipun, ummi ni pegi memana.. mmg ingat anak suami.. msti ummi letakkan hint yg ummi ni isteri or mak orang... Nk2 kalu kena deal dlm ramai2 lelaki.. tp phm2 jer la.. kdg2 org laki nih... bukannye pedulik.. bini org ke haper.. gatai nyer tk henggat..!!

Tapi kan, ummi pelik sgt... naper ada antara2 kita ni.. mcm susah sgt.. or malu nk tnjuk yg kita ni dah kawen.. dah ada anak.. Sepatutnya kita bangga per.. even dah kawen n ada anak berderet2.. tp still maintain mcm anak dara.. yer dak.. Tapi, terbalik pulak.. mentang2 body solid bergetah.. muka lak babyface.. suka benor biler org ckp kita ni blum kawen lagi... lepas tu biler ada mamat2 yg tunjuk skill konon2 nk ngorat kita.. amboi.. turut sama melayan.. walaupun just utk 'test2' saham.. laku ke tak...

Hadehhh... apa ler pekdah nyer kita buat cm tu.. satu buang masa kt mamat2 tu.. yer la.. mana tau, dorang tu mngorat sbb nk cari calon isteri.. tp kalu kena kt kita.. nk calon ke apa.. kan dah buang masa dorang... Lepas tu.. hmm.. x rasa bersalah ke kat suami kita tu.. duk gurau snda dgn mamat lain kt belakang dia..

Ntah la.. ummi pun x phm.. mcm dah jadi trend kot skrg nih.. Dorang nih.. ingat biler suami izinkan dorang pegi memana dorang nk.. dorang mngkin ingt dorang pun bebas lerr.. ups.. bukan bebas yg melampau2 tu.. mksud ummi bebas skejap dari status or tnggungjawab sbg isteri...

Ummi ni bukan ler baik pun.. tudung pun sekejap on sekejap off.. mcm beskot Chipsmore.. tp ntah ler.. ummi pegi memana, ummi msti ingat papa.. walaupn papa kdg2 x hengat ummi punn.. ummi melawa pun.. sbb nk bagi papa rasa bangga sbb bini dia lawa.. hahahaha(mcm la lawa sgt..)apa2 pun laa.. tujuan ummi satu jer.. semua ummi buat just untuk papa... chehssss.. (kembang ler idung papa kalu baca nih..)

Ummi suka dgn life Cikpuan Tiara kita tu.. yg skrg ni tgh berpantang..( alamak ... sorry x smpat2 lagi nk gi jenguk mummy n baby..) Cikpuan Tiara ni.. kalu tgk.. mmg bukan mcm bini org.. sexy mexy gitu.. (hahahah.. jangan marah yer Cikpuan Tiara..)tp pegi memana.. x abih2 En. Bekham dia tu.. kdg2 naik boring pulak...(ekekkeek.. larikkss) Dorang2 nih.. selalu kena sound berkelakuan x senonoh di khalayak ramai.. sbb org ingt dorang ni couple2 lagi.. hahahahahah(lepas ni .. xder lagi la kan.. sbb baby ada kt tgh2.. sah dah kawen.. hehehhee!)

Alamak.. x sedor.. dah meleret2 citer ummi pagi nih.. Kepada mmber ummi, Sha.. ko jgn plak marah aku yerr.. kalu ko rasa terkena dgn apa yg aku tulis nih.. aku xder pepe niat pun... sekadar utk peringatan kita bersama jerr.. knkadang.. mnder yg tk serius or sekdar testing2.. ni boleh jadi serius tauuu.. smpai ke tahap yg kita x pernah duga... ( nauzubillah..!!)

And.. pd kenkawan bloggers sumer.. nk kurus is not impossble anymoree... caiyyork.. caiyyork!! huhuhu