Wednesday, May 7, 2008

BAAAA... CAkkk!!!

huhuhu... punya la lama ummi x hapdet blog nih.. da mcam2 sawang ada kat sini.. ummi semcm ilang mood skjap.. nk berblog ni.. even nk blog hoping pun malas.. boleh dikatakn.. ummi mmg da malas dah nk bertenet..

anyway terima kasih banyak2 la kt kenkawan and adik2 bloggers sekalian.. atas comment last entry ummi.. terharu ummi nih..

budak2 cinonet tu.. alhmdulillah sumer dah okeh.. getting normal balik dah.. dah ceria2 gitu.. makin lasak pun iyer la jgk.. cuma ummi ni lah.. bertambah2 penat ler.. nk mnguruskan semuanya..

guess what?? berat ummi pn da susut.. Yeaaay!!! Skrg ni berat ummi da 59kg dah.. berbanding 2 bulan lepas 68kg.. mcm tak percaya jerrr.. sumer org kt ofis perasan.. sampai ada yg ckp.. bagus jgk bibik ko larik.. ko xderla gemuk lagi.. hahahaahha

bercakap pasal bibik nih.. hari tu bibik ada call.. masa tu si adik kena masuk ward 1 hari kt spital serdang sebab cirit-birit.. Bibik ckp hari yg dia kena naik flight tu, anak dia da sakit nk bersalin dan kena operate.. sbb tu x dpt naik.. pstu tmbahan lagi.. suami dia dah x kasik dia keje kt sini.. ummi tanyer la kenapa x inform apa2 pun.. bibik kata duit dia xder dah.. da abih kt operation anak dia dan siap jual tanah lagi nk cover kos operation tu.. (tk tau ler betul ke tak..?) Lepas tu ummi nk confirm betul2 dgn bibik.. nk keje lagi ke tak kt sini..., kalu tak ummi nak cancelkan permit keje dia nih.. Tapi bibik ckp.. dia masih lagi mahu dtg keje.. dan mnta ummi bagi masa kt dia... dalam sebulan ni.. untuk pujuk suami dia.. Ummi kata okeh la kalu mcm tu.. So skrg ni.. ummi tunggu jer lah..

Kadang2 biler dah tengok budak2 cinonet tu dah okeh.. rasa mcm dah x payah dah nk pakai maid.. Setakat kemas2.. basuh2 baju.. masak2.. lipat2 baju tu.. ummi pn boleh urus sndirik... (chewwah.. nk jd isteri/ibu mithali ler ni..) tp mcm susah pulak kalu time ummi nak amik job photography nnti.. mana ummi nk taruk budak2 cinonet tu..
Ngan papa dia.. selalu jgk hari weekend keje.. hmmm... pening jgk la ummi duk mikirin hal nih..

Tapi apa2 hal.. ummi tunggu keputusan bibik dulu la.. lpas tu.. baru la pikir mcm mana nk settle yg lelain.. ye tak.. hehehe

Dah lama x taruk gmbar kan.. so ini dia ummi upload sket gambar latest budak cinonet 2 org tuh..


Copy of DSC_0059_0203

DSC_0101_0242

Copy of DSC_0067_0208

DSC_0125_0266

10 comments:

  1. wah, byk nya penurunan... mesti lebih cun skang ni.....

    bestnya kalau dpt slim kan..

    ReplyDelete
  2. ha ummi baru ader bz ke aper... wah mmg bertambah cun sekarang nih yer,, ummi tepek la gambar terbaru.. yer.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam umie tomey...

    SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU...sian ibu ni...sampai turun beberapa kg menguruskan anak2 & kerja2 rumah...

    ReplyDelete
  4. gambar last tu, dia tgh buat apa tuh???

    hehhe hehhe

    ReplyDelete
  5. eeeee...tomeynyer anak² ummi neh
    dah beso nnti mesti encem aa
    cyg aa z neh lom tawen n ade anak lagi
    klu ade...mmg z dh chop duluuuu wat anak² dara z..hikhik

    ReplyDelete
  6. dalyla:
    turun mmg ler turun.. tp bab cun tu.. ntah lerr.. tu kena tanye papa lerr.. ekekeke..

    nasazfrog:
    alahai.. xder maknanyer.. tepek gambo? asyik shot gmbo org jer.. gambo sndrik xder sapa nk amik.. cmno tu??

    kaklady:
    huhu.. selamat hari ibu pd kak lady gak.. (terlambat kot..)

    mamaranggie:
    hmm.. katanyer mcm tu ler.. tp laki dia x bagi.. skrg ni tgh duk pujuk laki dia la.. ntah la.. ummi x nk harap dah pun.. budak2 cinonet dah okeh dah tu..

    nano:
    mbbekkk..
    alahai.. kambing sapa lak yg terlepas nih.. larikkkksss!!!

    13may:
    ntohler.. kak ummi pn x bape sure.. apakehelnyer tertonggeng2 tu.. agaknya nk ukur mana lagi pnjang.. rambut dia ke rumput tak..?

    nadiayuna:
    tuan yg berkata2 ni pun comel jgk nih... nama pn comel.. hehehe

    en.me:
    alahaii.. bibik kuu.. itewwww

    princessredbloodsnow:
    amboii.. blum pepe da berangan nk carik menantu.. kot yer pun.. carik ler menantu utk mak z dulu nuuu...!! heehe larikkssss..

    ReplyDelete