Thursday, May 29, 2008

Sudah Sampaii.....!!

Neno.. neno.. neno....
Tepi.. tepi.. beri laluan.. beri laluan...!!!

Kesian kt budak Ali ni..(betul ke nama ntah.. main hentam jer ummi nih..) terpaksa berkejar ke ofis ummi pepagi utk mmbuat special delivery.. ekekkekeke (mcm la ummi ni VVIP)

Akhirnya.. custom album yg ummi buat utk Pn. Sri dah sampaiii.. hehehehe.. (Legaaa!!)
So ummi nak tepek la sket gmbar2 product yang ummi bagi kat Pn. Sri tu... bagi gmbaran yg jelas sket la katakan.. hehehehehe

So ada sapa yg berminat nak hire ummi.. boleh la calling2 yer..



Photobucket



Photobucket



Ini ler dia custom album tu... ada few colors lagi.. yellow, maroon and blue... tp utk si Comel Camelia ni, ummi mmg purposely pilih warna merah.. biar nmpak ceria2 gitu.. lagipulak... baju besday girl mlm tu kan merahh.. hehehe..

Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket



Ini pulak pocket photo.. ada 160 pockets rasanya.. utk size gambar 4R.. so ummi masukkan ler sumer gmbar 60 printed 4R tu kat dlm ni lerr.. takkan nk bagi smpul jerr.. mcm x kena la pulak.. Album ni pun.. ada byk color jgk.. ada biru.. kuning.. ada mcm2 la.. very the colorfull... heheheh

Photobucket



Photobucket

Friday, May 23, 2008

Birthday Party Safiya Camelia

eheheh.. ummi rasa cm x kena jer mnder yg ummi tulis sebelum ni.. so ummi edit ler balik kay...

Okeh.. nak jadikan cerita.. pada 13May lalu..( x sangka birthday Safiya sama dengan Ummi ekk.. heheh) Pn. Sri kita ni , mintak tolong ummi amikkan gmbar birthday party si comel dia.. Safiya Camelia.. Dah setahun dah si Comel nih.. rasa cm kejap jer.. rasa cm baru lagi si Pn. Sri duk kedek2 jalan ngusung perut pi sana sini.. (hahaha, jangan marah yer Pn.Sri)

Birthday party tu buat dekat KFC Equine Park. Antara yg hadirnya.. cuma sedara2 terdekat kedua mempelai.. eh.. silap pulak.. Pn. Sri dgn En. Izad.. (dah mcm pengantin baru pulak tgknyerr.. apa rahsia ekk?)

Sebab kelam kabut dgn babySitter yg balik kg.. ummi mcm tak smpat nk kejar siapkan pakej Pn. Sri nih mengikut masa yg dijnjikan.. sorry sgt2 yerr..
InsyaAllah... by tomorrow.. sumer siap dah..

So, untuk menenangkan keadaan Pn. Sri yang dah tk tenang2 tu.. (takut kena marah ada jgk nih..) so ummi bagi sket sneak preview for that nite...

Happy viewing yerr...
.

Photobucket
Photobucket


Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket

I'm Back..... anyone missing me?

Fuh!! Lega!!
Baru lah ummi boleh bernafas seket.. punya lah banyak benda nk kena settle..
Tambahan lagi.. semua kerja-kerja kat rumah dah jadi rutin ummi sekarang.. (eleh.. mcm la ummi sorang jer yg x pakai maid..)

Sedar x sedar.. lama la jugak ummi biarkan blog ni tak bertuan. Terima kasih sgt2 pada kenkawan n adik2 yang rajin jenguk blog ummi nih.. Ummi jer yg x berkesempatan lagi nk menjenguk blog2 kenkawan... rindu giler nih!!!

Sebenarnya byk jgk cerita yg ummi nak tulis dlm entry kali ni.. tp ummi tk tau nk cerita yg mana satu.. so x payah la cerita yer...(hehehe)

Sebab x tau nk cerita apa.. so just let ummi upload fews pictures of my heroes which was taken by me few weeks back.

So.. enjoysss..


Photobucket



Heroes sedondon baju melayu in purple .. taken masa mngantar anak teruna MakNgah, si Erie ke rumah pengantin pmpuan.. and as usual.. pics of me tarak coz i'm the one who behind the camera maa. Ni tengah lepak ramai-ramai kat masjid dulu sebelum acara berarak ke rumah pengantin.. (hmm.. xder la jauh sgt.. tp panas nyer tu yg tk tahan..)

Photobucket


Nasib ler maklang rajin nk layan budak cinonet Isa.. kalu tak.. tk tau lerrr.. Pstu Isa ni lak... pantang ada gegurl dekat jer.. msti nk duk dekat2.. nk kiss kiss.. Adeh.. tu baru besar tungau tuh.. da ada ciri-ciri kasanova.. Abangnya si Musa pun sama tapi time ni dia tido dalam kereta.. smbil ditemani oleh Papa

Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket



Photobucket


Musa dan Papa... masa ni tengah berarak nak pegi ke rumah pengantin... giler panaihh.. x percaya... tengok jer peluh si Musa yang macam dah mandi tuu..

Photobucket



Ini pulak masa lepak2 kat rumah... Musa & Isa tengah bermesra2 gitu.. Kejap kejap .. muahh!! Kejap kejap.. muahh!! Apa keje ntah budak berdua nih.. Ummi yang tengok ni pun naik rimas pulak dehh...

lepak kat rumah



Photobucket

p/s So sorry, pics of pengantin xder coz 'the silly but cute camerawoman' on that day was really busy eating and had to resign earlier coz her boyz came out of control maa... jenuh berlari2 anak mengejar anak2 berlari.. mana nak sempat nak menangkap gambar... ekekeekke

Wednesday, May 7, 2008

BAAAA... CAkkk!!!

huhuhu... punya la lama ummi x hapdet blog nih.. da mcam2 sawang ada kat sini.. ummi semcm ilang mood skjap.. nk berblog ni.. even nk blog hoping pun malas.. boleh dikatakn.. ummi mmg da malas dah nk bertenet..

anyway terima kasih banyak2 la kt kenkawan and adik2 bloggers sekalian.. atas comment last entry ummi.. terharu ummi nih..

budak2 cinonet tu.. alhmdulillah sumer dah okeh.. getting normal balik dah.. dah ceria2 gitu.. makin lasak pun iyer la jgk.. cuma ummi ni lah.. bertambah2 penat ler.. nk mnguruskan semuanya..

guess what?? berat ummi pn da susut.. Yeaaay!!! Skrg ni berat ummi da 59kg dah.. berbanding 2 bulan lepas 68kg.. mcm tak percaya jerrr.. sumer org kt ofis perasan.. sampai ada yg ckp.. bagus jgk bibik ko larik.. ko xderla gemuk lagi.. hahahaahha

bercakap pasal bibik nih.. hari tu bibik ada call.. masa tu si adik kena masuk ward 1 hari kt spital serdang sebab cirit-birit.. Bibik ckp hari yg dia kena naik flight tu, anak dia da sakit nk bersalin dan kena operate.. sbb tu x dpt naik.. pstu tmbahan lagi.. suami dia dah x kasik dia keje kt sini.. ummi tanyer la kenapa x inform apa2 pun.. bibik kata duit dia xder dah.. da abih kt operation anak dia dan siap jual tanah lagi nk cover kos operation tu.. (tk tau ler betul ke tak..?) Lepas tu ummi nk confirm betul2 dgn bibik.. nk keje lagi ke tak kt sini..., kalu tak ummi nak cancelkan permit keje dia nih.. Tapi bibik ckp.. dia masih lagi mahu dtg keje.. dan mnta ummi bagi masa kt dia... dalam sebulan ni.. untuk pujuk suami dia.. Ummi kata okeh la kalu mcm tu.. So skrg ni.. ummi tunggu jer lah..

Kadang2 biler dah tengok budak2 cinonet tu dah okeh.. rasa mcm dah x payah dah nk pakai maid.. Setakat kemas2.. basuh2 baju.. masak2.. lipat2 baju tu.. ummi pn boleh urus sndirik... (chewwah.. nk jd isteri/ibu mithali ler ni..) tp mcm susah pulak kalu time ummi nak amik job photography nnti.. mana ummi nk taruk budak2 cinonet tu..
Ngan papa dia.. selalu jgk hari weekend keje.. hmmm... pening jgk la ummi duk mikirin hal nih..

Tapi apa2 hal.. ummi tunggu keputusan bibik dulu la.. lpas tu.. baru la pikir mcm mana nk settle yg lelain.. ye tak.. hehehe

Dah lama x taruk gmbar kan.. so ini dia ummi upload sket gambar latest budak cinonet 2 org tuh..


Copy of DSC_0059_0203

DSC_0101_0242

Copy of DSC_0067_0208

DSC_0125_0266