Tuesday, March 4, 2008

Ke manakah Ummi anak beranak???

Ummi baru jer balik dari berkursus di Langkawi. Oleh kerana kursus tu amik masa sampai 4 hari.. so ummi decided bawak sumer sang kenit tu sekali ke Langkawi.. and of course la, automatic Bibik pun ikot... (kalau tak, sapa ler yang nk jaga depa kt sana time ummi course...)

Seronok la jugak kursus kat sana... kursus tu actually xder la kena mengena dengan bidang tugas ummi, tapi sebab minat... ummi mohon jugak.. alhamdulillah, lepas.. hehehehe

Nak tau kursus apa... hehehe.. eh.. bukan kursus tapi more to bengkel la.. Bengkel Fotografi anjuran Kelab Senifoto UUM, Kedah. Kira banyak jugak la input yang ummi dapat.. at least dpt la ummi menajamkan lagi skill yang ada utk projek partime ummi nanti...

Gambar ummi x banyak dalam camera ummi.. (oh yer.. camera yg ummi nanti2kan sudah ada di tangan.. so sapa2 lepas ni, nk hire ummi amik gambar.. boleh lah yerr..) Member2 Bengkel yang banyak amik gambar ummi.. nnti lah ummi mintak dgn dorang..

Masa kat sana, ummi berpeluang jumpa dengan Org penting TV3 dulu.. alaa, host utk Malaysia Hari Ini .. yang bila pagi.. bukak jer TV3, kita dengar "Hai.. Hai.. Malaysia Hari Ini, Cermin. cerminkanlah diri anda.." Hehe .. sapa lagi kalau bukan Aziz Desa.. Oleh kerana ummi yang shot gambar.. so x byk lah gambar ummi dengan dia ...

Si Musa and Si Isa... apa lagi aktiviti diorg.. selain mandi kolam... mmg tak hengat.. pastu skrg tengah demam dan selsema pasal tiap2 hari berendam kolam.. (ummi pun sebenarnya hehe..) Yang Si Musa pulak.. amboi2.. kang main gatell lagi skrg.. pantang tgk anak sapa2 jer.. x kire la, melayu ke ompotih ker.. arab ker.. suka pi dekat2 n then kiss dorang.. adehhh... anak sapa la tu ek...

Ish.. panjang pulak ceritanya... ingat nk tepek gambo jerr.. okeh la.. ummi upload mana yg ada.. so enjoy viewing yerr...

DSC_0321
ummi dan Aziz Desa

IMG_3832
ni dari camera Bryan.. walaupun agak blur.. tp ummi suka gmbar nih.. lain dr yg lain

DSC_0112
Si kecit Isa.. mengamuk takmoh naik dari kolam...

DSC_0110
Lain pulak dengan si abg, Musa... maintain happy jerr...

DSC_0027 copy
sukanya dia main airr...

DSC_0030
ni lagi sorang.. hantu air betull..!!

DSC_0031 copy
fuh!! nasib baik x kena camera baru ummi ni.. kalu tak.. mau pengsan ummi deh!!

DSC_0035
alahai.. kesian pulak kat bibik.. sumer bergayut kat dia.. huhu

DSC_0045
musa dan isa dengan bibik lagi..

DSC_0058
hi.. sweetie.. can i join u??

DSC_0060
alaa.. please dont go la.. i wanna be friend with u laa..

DSC_0061 copy
u're so cute la.. mwaaahsss!!

DSC_0066
Bibik.. Abg nk pee pee laa...

DSC_0074
Musa with future mom-in-law.. huhu(mak budak arab yg musa kiss tu..)

DSC_0076
huhu.. pandai sungguh amik hati future mom-in-law nih...

DSC_0077
alahai.. ummi ngan papa berbesan dgn org arab ler nih.. heheheh

DSC_0078
adik dengan hal dia sndiri.. pedulik haper sekeliling...

DSC_0082
hahaha.. swimming pool ini.. haku yang punyaaa.. hahaha

DSC_0083
ummi suke tgk gambar ni... x tau naper.. hehehe

DSC_0091
i got a fish.. i got fish.. see.. see

DSC_0099
come.. we show fish to ur mom...

DSC_0096
tak tau dah.. ummi nk ckp apa... kecit2 lagi da pandai nk usha awek... alahaii..

DSC_0097
ek elller.. romantik pulak tgk gambar nih... hehehehe
p/s oh yerr.. Papa unfortunately x leh nk join kitorang pi langkawi sbb xder cuti.. xper nextime ye papa.. hehehehe

7 comments:

  1. perghh...pandai si abg ngurat ek!

    bile ummi g sana?

    seronok betul tgk anak2 ummi main air...

    ReplyDelete
  2. gatai !
    hishhh ank sape la tu
    :p

    ReplyDelete
  3. masa ida nak balik dr langkawi tu pun jumpa aziz desa... nampakla wife dia hantar kat airport langkawi.. sian gak kan dia ulang alik KL family dia kat sana rasanya kot.. tp dia mmg peramah.. cute la menantu umie tu.. hehehhe

    ReplyDelete
  4. alamak sweetnya musa ngan couple dia tue.... fuhhhhh..... kecik2 dah gaya romantik...

    ReplyDelete
  5. k.ummi wat partime ker?
    besh la..
    cmere bru tuh mesti mhl kn..

    star pon mint fotografi gk..
    tpi bwat mase nih xmampu lgik..

    k.ummi tunjok lar ckit senjate bru tuh.
    :))

    ReplyDelete
  6. mamaranggie:
    tu la.. ikot perangai sapa ler tuh.. heheh
    ummi pegi senin mlm blik jumaat mlm..
    main kolam x hengat.. pstu skrg masing2 kena selsema...

    nano:
    kak nano tulun aar garukkan.. ekekeke....

    aleeya:
    hehe.. tk tau dah nk ckp aperr ummi dah...

    ida:
    ummi dgn group ummi jumper aziz desa tu sbb utk projek assignment kumpulan kitorg..

    dalila:
    tu la kan.. kecit2 dah pandai.. x tau ler besok cmnerr.. jenuh la ummi nk melayan aweks2 yg carik..ekekek

    star:
    ha ah.. cadangnyer gitu ler..
    ummi amik Nikon D80... mmg perit seket aar nk kuarkan tu.. tp mnder da ada kt tangan..boleh la jalan bisnes..
    ummi pn baru belajar deh... nk blja sesama jom lerr.. hehehe

    ReplyDelete