Thursday, March 27, 2008

Product????

Asyik duk amik gamborr jerr kan.. tp x nah nyer tunjuk product betul2.... so hari ni, ummi upload contoh album yg ummi masukkan dlm pakej sebelum ni.
Album ni.. ummi buat untuk Pertunangan Hasnah & Marwan. Ni kira contoh lah.. Pada sapa2 yang berminat nk amik pakej tu nnti.. so ini lah album yg ummi sekalikan dlm pakej tuh... Skrg ni tgh murah.. so sbelum dia naik harga.. cepat2 lerr booking.. hehehehhh






Tuesday, March 25, 2008

Pertunangan Hasnah dan Marwan

Okeh lah.. ini pulak antara gambar2 yang ummi shot masa hari pertunangan Hasnah dan Marwan. Hasnah ni.. kire mmber satu UPM la.. Ummi yg offerkan diri utk amik gmbar on that day.. dn ummi mmg x amik apa2 payment pun.. cuma Hasnah byr sket la utk album dan printing.


Ummi ingat nk upload byk lagi.. tp ntah naper blog buat hal pulak.. so ini ler yg terdaya...













Monday, March 24, 2008

Saje-Saje

Okeh.. pics taken few weeks ago jgk.. rasanya sehari slpas ummi ikot sifu ummi pegi wedding job tu la kot..
Masa tu tgh lepak2 kat depan umah dgn bibik n the two cinonet... smbil2 ngedjuts2 camera ummi.. testing2.. huhuhu.. ummi smpat ler jgk ajarkan bibik cmner nk guna camera ni.. huhu..

So ini ler hasilnya...






Bora Asmara

Huhu... boleh tahan lama juga, ummi x hapdet ekk.. Ummi kind of busy lately... (yer la tu.. pdhal kena penyakit malass..)

Okeh lah.. ummi hapdet seket.. apa yg ummi buat lately.. In past few weeks, ummi ikot Sifu ummi pegi buat wedding job kat TTDI.. or lebih tepat dekat Restoran Bora Asmara.. kt Sg. Penchala, rasanya la.. huhu.. ummi main ikot jerr... Ummi once again, tk ingat nama bride n bridebroom that day.. tp apa yg ummi ingat... bridebroom tu adik pada Radhi Khalid..(betul ke nama dia ekk.. alaaa, pelakon Spanar Jaya tu.. yg jd mamat bangla tu..) Weh.. family dorang ni.. mmg very upclass aar.. sumer skipping london seey.. dari yg kecit smpai le yg besor.. huhuhu... Sifu ummi pulak.. sebenarnya bukan job dia ni.. tp job sifu dia.. dia saja nk ikot n bwak ummi sekali.. kire mcm sifu on sifu laa..(boleh pakai kerr terms ni..)

Those are pics yg ummi shot that day.. so happy viewing yerr..


























p/s.. gambar x cantek... jgn ler kutuk ummi lebih2.. ummi budak baru belajoor.. huhu

Monday, March 10, 2008

Menjawab Soalan Last Entry

nanonano berkata...
nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..adeshh cmni kene awalkan majlis ni sblm offer ni ditutuphehehhe :p
2008 Mac 10 11:05

ummi berjawab...
hambooi... laju jer biler freee ekkk!!!

~dalila~dyla~deyll~della~ berkata...
ummi kat area mana? teringin gak, kalau kene byr skit pun takpele... huhu.. tapi dyla lum ada baby lg ler...leh tersenarai ke?amik gmbr mummy to be bleh tak?
2008 Mac 10 11:28

ummi berjawab...
ummi kt area putrajaya. Eh, mom to be pun boleh apa... tp kena tunggu peyut besor sket aar.. baru nmpak real... hehehe. Alaa, ummi amik charge utk buat album dgn print jer nnti..

PuteriSatu berkata...
cam best je ummi...lehla shoot 3 beranak kan...selalunya 36 printed 4R berapa kosnye ummi....? berminat gak nih...dah tak sempat tunggu aqilah jalan dah ni...wekekke..
2008 Mac 10 13:32

ummi berjawab...
boleh... xder masalah! Kalau Kak puteri nk lagi cantek, biar ummi buatkan dlm photobook album. Pstu nk 36 printed 4R tu pun xder masalah. Charge byar photobook tu jerr.


Y u Z z 9071 berkata...
at no cost? betul ke ummi nak jugak try..leh
2008 Mac 10 15:03

ummi berjawab...
yup!! at no cost....
tapi itu kalu photoshoot saja laa... hehehe
tp kalu nk 36 4R printed dgn photobook album with hard cover.. kena la charge sket.. ummi nk sponsor yg tu.. bankrupt ler ummi dik ooi.. heheheh


______________________________________________________________________

Okeh la... memandangkan ada jugak yang bertanya dan mcm berminat.. (terima kasih la pada semua... mmuaah.. love uols sooo much!!)... so ummi bagi detail seket pasal tawaran ummi tu yer..

Dalam tawaran tu:
Photoshoot (NO CHARGE!!!)
- 2 hours (kalu terlebih pun x kesah..)

- babies, kids, family, mom-to-be, birthday party.... or any event laa.. haa, sapa2 yang tingin shot ala ala model pun buleh... huhuhu

Photo Book Album (Nk pilih sndiri gambar atau ummi pilihkan pun boleh...)
-Generously-sized: about 8.5 inches high & 11 inches wide.

-Similar to colored pictures in a magazine or close to those of offset print presses

-12 double side pages (24 printed sides) & personalised book cover with photos

-Additional double side printed page is RM 1.50

-Printed 4R =36 keping
(Nk pilih sndiri gambar atau ummi pilihkan pun boleh...)

-free Cds with all the pictures shot in jpeg format ( maximum 200pc)

so total is.. RM156. termasuk delivery.



Ummi sekarang dalam proses untuk memantapkan skill yg ada... sbb tu ummi x charge sessi photoshoot tu.. tp kalu rasa x puah hati dengan gambar2 yang ummi shot... korang sumer x perlu bayar apa2 atau kena beli gambar2 tuh... and that's ummi gerenti!!!


So sementara ummi tengah duk blaja nih.. sapa2 nk photoshoot free.. apa lagi.. jom la!!!
karang ummi da terer.. lain la pulak charge nyerrrr.....(chewwah!! blum apa2 dah berlagak..)
heheheheh...


So.. pada sesapa yang berminat.. atau nk tanyer lebih detail.. boleh la contact ummi.. thru email :edfa_79@yahoo.com ataupun ym: edfa_79 mahupun hp. ummi terus: 013-3939435

Friday, March 7, 2008

For The Beginning...

Alhamdulillah.. segala perancangan ummi untuk memulakan projek ummi berjalan dengan baik.. walaupun got few problems.. but, ummi handled it very well..

Equipment n tool for the projek pun dah ada dalam tangan sekarang... even so perit to get those.. (pengalaman berharga tuh.. hehehe) Tapi ummi tahu, even ada equipment n tool yang sofistikated pun, kalau knowledge xder, no use jgk , kan.. So, few courses ummi da attend.. at least, ummi da familiar with the basics and technique.. so xder la terkial2 lagi.. huhuhu.. But, ummi still in learning progresss...
Luckily, adalah sorang hamba Allah tu, ummi can say a very professional in this..(looking at his works definately) willing to have ummi as his appreantice.. (chewwah.. ) in meaning.. for a timebeing, he will guide ummi and when he think ummi are ready, he 'll let ummi to do it on my own... (fuuuh.. seriously takut jgk tuh.. heehehhe) Lagi pasal Cikgu ummi nih.. ummi will tell more in next entry.. (This is more to wedding shot...)

So bagi membiasakan diri dan juga memulakan service ummi yang pertama... (cecececeh..) ummi ingin menawarkan pada kenkawan bloggers semua.. Untuk satu session photoshot.. for potrait, kids and babies..
AT NO COST!!

But for those who want to include it with 1 Coffe Table Album (in variety of colors) and 36 printed 4R.. of course la kena pay some costing charge for the items.. hehe.. (kalau tak, bankrup la ummi.. ye dak??)

Okehlah.. pada anyone yang berminat.. boleh lah contact ummi untuk set the date and time..
(Ummi sangat mengharapkan sokongan kawan2 semua.... tanpa kawan2, sapa lah ummi..)

Coffe Table Album

Thursday, March 6, 2008

ALAMAK!!!!

Adehhh!!!

Tengah ummi dok godek2 layout untuk blog khas photography ummi, tetiba lak ummi pi change kt layout blog nih... x tgk apa2, terus pi save.... sudahnyerr.. ilang sumer layout ummi yang sebelum nih.... huwaaaaaaa.....!!!!!

Tu la, sapa suwuh x tengok dulu.. main klik2.. pstu save.. pastu padan muko aku!!
@##$%$^%^%#$^%&&##^%&^*&%^&%^*%&*^*

so udahnyer.. orange pun orange laaaaa !!!!!!

Tuesday, March 4, 2008

Lagi Gambar Kat Langkawi

Ummi kat Langkawi.. mmg x sempat nk pegi memana pun.. sbbnyer class start pukul 8.. abih pukul 10 mlm.. mmg confirm lepas class terus jer tdo.. penaat dehhh..!!!

Tapi oleh kerana ummi balik flight malam.. so lepas je bengkel tamat tengahari Jumaat tu, ummi bawak sangkenit dgn bibik pegi Pekan Kuah..

Pun.. x smpat nk shopping sakan.. cuma smpat sapu beberapa kotak chocolate, kain batik, baju tshirt utk dibwk balik nnti.... Musa pulak yang mmg hantu kereta..(byk betul hantu..) pantang tgk kereta.. mmg nak satu.. so ummi kesian kat dia.. duk berkurung dalam bilik jer selama 4 hari.. ummi belikan jer laa.. Adik even x mintak.. ummi belikan jugak.. mainan block utk dia..

So lepas shopping2 sket.. kitorg balik semula ke hotel untuk siap2 nk balik KL. Tepat jam 8, kitorang check out dari hotel dan amik cab ke Airport. Alhmdulillah, dalam pukul 11 kitorang sampai kt KL dengan selamat.. Papa pn da tunggu awal2..

So those pics taken at the last day... lagi gambo ummi xdak.. huhuhu


DSC_0002
musa dengan remote car nya.. ( x smpai balik umah, da tinggal rangka jerr.. adehh)

DSC_0008
Isa.. si sepet yang kenit

Masa kat Airport

DSC_0037
anak sapa la nih ekk.. huhuhu

DSC_0028
Dua permata hati ummi.. Musa & Isa

DSC_0030
Abg pose baikk punyer tp adik da naik rimas.. hahahaha

DSC_0029
Kalau iye pun nk posing.. jgn ler cekik leher adik tu abg ooiii..

DSC_0033
Abg.. control macho ekk??

DSC_0021
Mak aii.. bulat nyer mata!!

DSC_0027
Apa ke fesyen posing cmni abg wehh...

DSC_0052
Dalam flight.. dalam duk tahan2 mata sbb excited naik airoplane, tertewas jugak akhirnya.. ekekek

DSC_0057
Adik lagi la.. masuk jer flight.. kena aircond.. terus hanyuuuutt.. hehehe