Monday, February 4, 2008

Projek Rahsia Ummi..

Akhir bulan lepas, 28 Jan (Ahad) hari tu, ummi buat appointment dengan CikDarl untuk sesi photoshoot.. Sebenornyer, ummi yg tergedik-gedik mintak tolong CikDarl jadi model untuk portfolio ummi nih.. and dengan rela hatinya, Cik Darl sanggup dikorbankan untuk dijadikan mangsa ummi... hehehehe.. (Tengkiu CikDarl, love you soo much...mmmwah!!)

So sesi bermula pukul 8 pagi kat Lake Garden. Dengan beg besor CikDarl tu, maka berkampung la kitorg kat situ. Ummi berjaya dapatkan service makeup daripada Pn. Ian kita nih.. (sorry gambor luper nk snap.. sbb sibuk dengan mender lain.. hehehe) Pn. Ian mmg makeup artist yang boleh dikatakan pro lah.. Hasil tangan dia.. mmg cantik, mmg gorgeos lah.. kalau nk tau lebih detail pasal Pn. Ian nih.. boleh pegi kat fotopages dia nih: http://iansham.fotopages.com/

Oh.. yer.. few other photogs also joined that day. Ummi yang ajak sbb diorang ni mmg da expert and pro dalam bidang nih.. so boleh la ummi mintak tunjuk ajar dari dorang sumer pd hari tu.. dan alhmdulillah.. session berjalan dgn lancar walaupun model kita CikDarl dah penat kepanasan.. (penat kan... cancel jadi model.. hahahah)
Namun begitu, walaupun ummi dpt useful guide from diorang, ummi tetap x puas hati dgn hasil yg ummi dapat.. sbbnya.. ummi hanya guna PNS camera.. so mmg x best aar.. (tgh duk berusaha nk dptkan Nikon D80 nih.. insyallah bulan Mac ni dapat lah..)

Lepas jadi mangsa shot ummi, sekali lagi CikDarl jadi mangsa ummi utk drive ummi pegi Shah Alam (amik album dengan Zubye). Lepas tu, ada lagii.. (teruk ummi ni kan..) ummi mintak pulak CikDarl hantar ummi balik rumah.... Nasib baik lah CikDarl ni seorang yang penyabar dan baik hati.. ( bodek .. jgn x bodek... hehehe) Oleh kerana dengan kebaikan hati CikDarl nih.. (xder sapa yg tgh carik calon menantu ker... ummi recommend CikDarl nih..) ummi telah meng'sms kat papa.. suruh papa masak nasik minyak... (ish.. ummi ni mmg teruk la kan .. dah la satu hari tinggal laki kat umah.. pstu sesenang plak suruh laki masak...)Nasib baik papa is very understanding husband.. (bodek laaagi..) So petang tu, dapatlah CikDarl merasa hasil air tangan papa.... (jgn CikDarl teringat kat papa plak udah lerr.. ekekekek)

Lepas makan2.. borak2.. apa semua, CikDarl pun mintak diri... masa tu da pukul 9 lebih rasanyer..( ye ker CikDarl? Lupa aar nk tgk jam.. hehehehe) So lepas tu, ummi pi mandi, borak2 ngan papa.. borak2 ngan bibik.. memain dgn budak cinonet 2 org tu.. and lastly kitorg pun tdoooo... heheheh
Okeh la.. byk lak membebel ummi ni kan, kata nk citer psl projek jer.. ni smpai ker cite tdo pn masuk.. hehehe

So kat sini ummi uploadkan pics taken that day.. happy viewing yerr...


Ummi dengan CikDarl (gambar oleh Mr.Buntal.. guru ummi..)


ceh... ceh.. posing ntah haper2 ntah.. (lagi gambar oleh Mr. Buntal)


agaknya ini lah yang buat CikDarl berdebar2 tu (sila rujuk blog CikDarl)






8 comments:

  1. napa rasa macam hodoh giler muka darl ek? nanti amik gambar santai boleh? darl pun nak gi beli SLR gak le hehe..

    ps: ada pic kat hilmi tu yang darl suka. buns tak bagi lagi ke?

    ReplyDelete
  2. tercicir lak 1 lg komen.. psst pssttt.. darl suka gambar si hilmi tu tolong bukakkan kasut darl sambil betulkan kaki hehe (me sgt gatal walaupun sewel)

    ReplyDelete
  3. kalo amik angle yg best,sun lighting tu bole jadikan gmbr lebih menarik tuh..

    cantik menarik tertarik ko mmg d bomb !

    :D

    ReplyDelete
  4. kiterpun nk jd model ummi leh x...hehehehe

    ReplyDelete
  5. boleh boleh lovelyzz.. kalo tak pun biar darl yang jd potographernya hehe..

    tak ada sapa nak kawin nano.. suka2 je amik gambar tu.. eh eh apsal lak aku yg rajin menjawap ni..

    permisi ye..

    ps: apa yang cantik mama?

    ReplyDelete
  6. hmmm..?
    ummi ni kat mana nih?
    kat blog ummi ker mana ni?
    tolon.. tolon... huhuhu

    ReplyDelete