Friday, December 7, 2007

Sedihnya Hati.....

Hari ni ummi rasa sedih sgt… rasa mcm ummi ni jahat pun ada gak..
Patutlah selama ni.. tkder dgr citer apa2 pun dari dia…. senyap jerr.. xder tanya khabar ker apa ke…

Ummi just realized this thing when terover rajin pi duk blogHoping… g blog memember sumer.. pstu g blog2 yg ada kt blog diorg.. baca.. n baca.. n baca.. till sampai pd satu blog yg ummi rasa cm kenal tuan dia

Eh.. ni macam kawan aku.. wow glamer nyer dia…. mmm.. baca.. n baca lagi.. tp naper dia.. er .. er..

Dan2 tu jgk ummi rasa sedih… n sayu..

Sedih sbb niat ummi utk jernihkan blik keadaan ummi dgn dia.. disalahanggap.. Ummi dikatakan ada udang di sebalik batu… mmg sedih la baca apa yg dia tulis tu..

Rasa mcm nyesal plak pn ada gak.. sbb ngengada p hantar email kt dia.. mntak maaf.. mintak ampun.. sbb dulu ummi mmg pernah buat silap dgn dia… ummi pernah ckp mcm2 pd dia.. tp masa tu ummi tgh marah.. tgh geram dgn apa yg dia buat pd family ummi.. upppss.. cut.. cut.. ummi da x nk ingat lg apa yg dia buat..

Masa ummi dpt reply dari dia.. ckp yg dia da lupekan sumer nyer.. n snggup terima ummi ni kawan dia lagi.. ummi teramat2 la happy… ummi sibuk cite psl kisah hidup ummi selama ummi x geng dgn dia.. dn dia pn ada citer gak psl dia.. psl life dia.. apa dia buat…

Tapi rupanyer sumer tu cerita kosong jerr… sebak sgt rasa dada ummi nih.. tmbah2 lagi bila dia tulis ummi ni penipu.. dia accuse ummi sebelum ni da selalu g baca blog dia.. intai dia dari jauh.. dn accuse ummi ada agenda tersendiri.. biler send email utk berbaik2 dgn dia

Ya Allah.. sungguh ini lah kali pertama ummi jumper blog dia.. kalu x kerana ummi ni rajin sgt hari ni p bloghoping.. mmg ummi xkan tau kewujudan blog dia tu… except blog yg dia bgtau kt ummi tu la… Ummi amik keputusan nk hntar email tu pd dia pn.. sbb ummi fikir.. hidup kite ni biler2 masa jer Tuhan boleh amik.. kalu wat salah dgn Tuhan kite buleh taubat... tp dgn sesama manusia.. kenala pegi mntak maaf... bukan dgn dia ajer ummi pegi carik mntak maaf.. ada jgk org lain yg ummi rasa pernah wat silap pd diorg.. ummi mntak maaf..

Ntah laa.. mcm teruk sgt ummi ni.. jahat nor ker ummi ni smpai dia tulis ummi cm tuh ekk? Ummi cuma nk mntak maaf dn kalu boleh kawan balik mcm dulu.. that’s all… xder la ummi nk revenge apa2 pun.. apa yg terjadi antara dia dn ****** .. dah lama ummi lupakan.. ummi x salahkan dia hundred percent.. ada sebab dia jd mcm tu dulu.. kalu ummi kt tmpat dia pn.. mngkin ummi pn mcm dia.. mngkin laa..

Agaknya ummi ni mmg jahat n teruk sgt kot.. sbb tu xder org nk kawan dgn ummi..

Tkper la.. biarla org xmo kawan dgn ummi.. ummi kawan jer dgn budak cinonet 2 orang tu kat umah… diorg wlaupn x phm apa2 tp at least keletah diorang yg innocent tu buat hati ummi senang…

p/s Okeh la.. pd dia yg ummi mksudkan.. saya mntak maaf sgt sbb buat life awak terganggu.. kalu itu yg awak rasakan.. dn saya xkn ganggu awak lagi.. kalu itu yang awak mahukan... sekian terima kasih.

10 comments:

  1. x per lah immi,mama still kawan ngan umie ok!

    ReplyDelete
  2. xpe la ummi..ummi dah buat apa yg ummi sepatrutnya buat..kalau die ade sentap lebih..itu hal die..janji bahagian ummi dah settle..okay..

    ReplyDelete
  3. akk relex k..
    jnji akk dah mintk maaf semue..
    biasela mnusie nih der mcm2..
    kekdg der yg ckp xserupe bikin..
    sbor yerk.. :)

    ReplyDelete
  4. ummi..kite pun leh jadi kawan ummi lee..takpe2 yg penting ummi dah minta maaf..dan niat kita betul kan??..ganbare ummi!!

    ReplyDelete
  5. oit. kijap ! kijap !
    bia ah die tanak kwn, xpe..
    sayep nk kawan ngn ummi!
    kn? kn? anti nano mintak cuti sparuh bulan lg,
    nkg kL jumpe ummi ngn cenonet tu,
    hihi :p

    ReplyDelete
  6. a'kum ummi.hehe..ceria22..hop2 horey!!..erkk sapa kata x dak org nak kawan ngan ummi..i wanna be ur fren can ah?..hehe..salam kenal2 gak..will add u to my blog k..muahs..cheers!!!

    ReplyDelete
  7. takpe.. ummi dah minta maaf. tapi dia still cam tabley nak maafkan maybe sbb dia teringat2 balik apa yg penah jadi kot..

    insyaAllah.. mende ni tak lama. sampai masanya nanti dia akan realize yg niat ummi dari mula email dia mmg suci.. takde agenda pelik2.

    dah dah.. jgn sedih. tengok kat atas tu haaa.. ramai lagik kawan nak kawan ngan ummi k. =D

    ReplyDelete
  8. mama ranggie:
    mekasih mama... sob.. sob..sob.. terharu sungguhss.. kite kawan smpai biler2 ekk.. ekk. ekk

    peej:
    yup... ummi ingt kata2 tu.. thnks dearr... mmwahhhss..

    star:
    ha ah ek.. manusia ni mcm2 ragam kan.. tp yg mcm2 ragam tu la yg ngajor kite erti kehidupan kan... hehhe.. thnks dear

    shasha:
    ye ker sha nk jd kawan ummi.. yeyy..!! tp tag tu nnti dulu ek.. ekekekek..

    nano:
    okeh.. okeh.. suker sgt nano nk kawan ngen ummi.. tp tkyah la amik cuti smpai setngah bulan.. tau la baik ngan boss.. eheheheh.. anyway saaaayang nano... muah.. muah.. sat2 nk taruk lpstik lagi nih.. biar melekat kt pipi nano.. ahaakkks..

    dr. mizzwanda:
    yeyyy... akhirnya mai jgk dia kt blog ummi nih... heheh.. tq doc. hepi giler buleh geng ngan doc.. will link u too.. hehehe

    julia:
    tu la kan.. ingt cm tu gak la.
    tkper la.. ju ada.. memember lain ada.. ummi x sedey lagi.. tp tmbah hepppy..... mekasih dearr...

    ReplyDelete
  9. lawak la baby boys tuh... but dorang cute sgt... cam umminyer..

    ReplyDelete
  10. emmm...saya tetap kawan ngan ummi..dun wory...janji kita dah minta maaf....bila dia tak maafkan kita...itu antara dia ngan tuhan...janji bahagian kita dah lepas....biar orang caci maki...sumpah seranah kita...tak per...biarkan...cam saya...itu bukan cara saya untuk marah orang...so...biarkan saje...

    ReplyDelete