Friday, September 7, 2007

RISAU...

Ummi sebenarnya risau ni.. sebab tu malas nak hapdet blog... buleh plak cmtu?...
Apa yang membuatkan ummi RISAU...

Cinonet dua orang tu x sehat?

Eh.. sihat.. terlebih sihat.. sampai ummi dengan bibik pun x terlarat nk layan...

Tapi apa?

Ummi RISAU sbb last weekend nak pergi kenduri kawen sedare belah papa... ummi da xder baju yang seswai nk dipakai.. bukan sebab baju tu x uptodate ke apa.. tp sumer baju ummi da x muaat da.. ummi cuba yg tu.. kat sini nmpak 'donut'... cuba yang ni nmpak 'donut' sebelah sini... kain pulak sumer da ketat2.. tersangkut kt bontot... camner ni.. huaaaaaa....!!!

Papa pn da selalu komplen.. naik kete mesti rasa berat sebelah n tayar selalu takder angin... sumer disebabkan ummi da makin tembam... hampesss betul la papa nih... buleh plak gitu..

Ummi rasa la.. ni mesti disebabkan ummi amik injection family planning yang 3 bulan sekali tu.. sebab tu badan ummi mcm kena pam terus... dari berat 55kg terus naik 67kg.. alahai omaak... ummi da maleh da nk amik next injection... nk berhenti laa... tp x amik apa2 pil pun... haa.. ini pun RISAU jugak nih.... (RISAU lagi.. berapa bnyk punyer RISAU ler da..) karang x pakai apa2 protection.. ada plak 'isi' nnti... so macam mana yerk....??

Yg kes GEMUK tu.. ummi da pikir habis2 da.. ummi kena buat sumthing.. tk kan nk biar jer kan.. so ummi da nekad nak amik Herbalife... setelah beberapa lama duk belek2 produk ni kat internet... insyaAllah.. minggu depan.. Kak Wan hantar jer barang tuh... buleh la ummi start minum Herbalife tuh... kena jugak turunkan berat badan.. sebelum balik KG raya nnti.. nnti teruk kena kutuk dengan Ma... sis and bro.. yang memang pengkritik professional.. mana tahaan telinga beb....

Yang kes RISAU no. 2 tu.. hmm.. tengah pikir2 nk buat cmaner.. ummi mmg tk leh amik pil.. sbb memang jenis peluper... nk pakai kondom papa pulak tk nak.. ummi pn x shuker... tk besh.. heheh..( ish.. apa citer plak nih)... Ada ummi dapat satu petua tu... halia sebesar ibu jari + lada hitam 10biji + ragi sket.. pstu tumbuk.. pstu msuk dlm air mndidih... tapis.. perah air limau sket.. pastu minum setiap bulan... hmmm.. boleh pakai ke nih...? hmmm.... peperhal pun.. nk kena jgk be cautious.. tk nk da ter'accident' mcm dulu tuh....

esok.. ummi off.. yer la sapa nk datang ofis hari sabtu dgn ahad.. buang tebiat per... kalu buleh OT tu lain laa.. hehehhe.. Papa plak esok kena pegi Melaka.. smpai hari Ahad.. ada teambuilding... ingat nk ikot.. tp papa n the ofis kena naik bas.. so x jadik ler.. nk sumbat cinonet dua org tu kat mana plak.. x campur lagi ummi dgn bibik yang da ada rupa seket2 macam makHippo.. heheheh.. so kiter relax kat umah jer la... ( ye ker.. nk relax kat umah.. boleh cayer ke tu..hehehe.)

hmmm.. okeh la..
ummi ada mnder nk settle dulu.. tadi Dr.R da pesan.. so kena la ummi siapkan sebelum bercuti hujung minggu nih.. hehehheheh

6 comments:

  1. aloo amoi kan owang dah kasi petua x ikut ker? heihihihihi

    saya cabar awak update tetiap arii ekekee

    ReplyDelete
  2. ABBidadari:
    da ikot.. tp x leh laa.. sengal gigi asyik makan epal ijau tu.. heheheh

    saya sahut cabaran awak.. huahahah..(buleh ker?heheheh)

    ReplyDelete
  3. Ummi...salam perkenalan dari kak lady...terima kasih kerana berkunjung ke blog akak...

    Org kata kalau kita ambil pil atau injection memang badan cepat naik sebab hormon...tapi pada usia ummi...badan naik senang nak turun...kalau pada usia kak lady...jgn harap nak turun cepat...lebih2 ketinggian tak seberapa...cik abang kata nampak rendang aje...hahaha...tak baik betul...

    Kak lady dulu tak pernah guna apa2 kaedah perancang keluarga...memang Allah beri jauh2...alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. kak lady:
    best aar kak lady... tk yah pakai per2 ek.. natural gitu.. heheheh

    ReplyDelete
  5. hehhehee..patut ler..tersedak2 je..ada org dok nyebut nama akk larr..
    org lain boleh, ima pn boleh..yg penting ada smangat, usaha, azam n disiplin nk trunkn brat. insya Allah boleh brjaya capai target.

    ReplyDelete
  6. kak wan:
    tersedak ek.. sowi.. sowi
    da dpt da barang tu smlm. Jumpa kak wan kt alamanda..
    waa.. caya la kak wan.. cm anak dara lagi... apa rahsiaa ek?

    ReplyDelete