Monday, May 29, 2017

Berabuk giler blog nih...

uhuk.. uhuk.. uhuk..
perghhhh.. dia pnya habuk... kang main.. penangan lama benor x hapdate.. hahahaha

sedor-sedor jer dah  masuk bulan poser..
sedor-sedor jer hari ni dah hari ketiga poser..

xder apa yg unusual yg boleh dibuat citer..
biasa2 jer life..

pagi hntar anak pi skolah pi taska.. pstu gi keje..
blik keje.. amik anak kt taska kt kafa.. pstu blik umah
smpai umah.. masak
pstu kalau kalau hari isnin dgn khamis.. kul 8mlm hntar anak bujang pi tuisyen kt sekolah..
tu jer la.. hari-hari rutinnya..

pstu ni dah poser nih..
mngkin hectic sket la kot.. hahaha
x tau lagi cmner.. sbb hari ni first day poser time keje..
so x tau lagi ptg ni cmne keadaanyer..

sahur.. masak setakat nih..
pling cikai lauk. telur goreng kicap..
hrp2 istiqamah laa..

ptg ni x tau nk masak ke atau nk order jer.. hahaha.. dasarrrr
sbb dah tau satu kedai ni.. mmg maveles lauk dia pstu harga pun xder la cekik darah..

eh okehla..
tetiba xdak idea nk tulis apa.
so chow dulu..
nextime citer lagi...

sekian.


Wednesday, January 11, 2017

Tahun Baru 2017..

Ya Allah.. pejam celik pejam celik.. dah masuk tahun 2017..
Sedar-sedar anak-anak semua dah masuk sekolah dah..
Yer laaa... 
Abg Musa dah tahun 6..
Abg Isa lak dah tahun 4..
CikYam pun dah masuk tahun 1... CikEsah dah start Dzuliman..
Tinggal CikHawa jer kedek-kedek tinggal kat Taska.. hahaha

Hari pertama persekolahan.. ummi memang amik cuti..
Nak tengok CikYam cam mana kat sekolah..
Pandai tak gi kantin apa semua..

So far alhamdulillah.. okeh lah.. walaupun sedikit blur.. hahaha
Tambah okeh lagi sebab semua geng satu kelas dia kelas Pra tahun lepas..

Petang lak hantar tengok cam mana kat Sek KAFA
Alhamdulillah.. pandai bawa diri.

Abang-abang dia x yah citerla.. memang dah rutin kan...

Esoknya plak.. ummi amik jugak cuti
Sebabnya Aesya first day kat Dzuliman..
Dia memang excited nak gi school.. dari belum bukak school lagi..
Alhamdulillah..

Eh.. malas plak nk taip..
Kita layan gambo jer la. hahaha




First day persekolahan.. semua muka teruja sebab nk jmpa kwan lama...

Bila jumpa kawan-kawan lama..


amboi posing tak nak kalah cikYam... 


Musa dan isa dengan BFF dorang.. Arif Zakuan..
ni kat sekolah KAFA..




Sesi taaruf.. sore tak baper nk keluar.. tp kalau kat rumah nyaring mcm nk pecah telinga..



Hari kedua persekolahan.. hantar CikYam dan abg2nya dulu.. baru hntar CikEsah gi school dia..


CikEsah excited gi school.. seronok katanya gi school..

Hari kedua.. Isa dah x sihat... sakit perut.. gi klinik.. Dr kata gastrik.. tu la sapa suwuh tak makan..


start tahun ni.. mmg niat nk masak utk bekal anak2.. mudahan2 istiqamah. aameen.


sekian. bye.

Tuesday, August 9, 2016

Alhamdulillah.. Tambah Sorang Lagi Ahli Baru..


Assalamualaikum.
Dengan ini dihebahkan bahawa kami dah tambah sorang lagi ahli baru dalam kuarge kami..
Jeng jeng jeng... 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Ini lah dia baby baru kami.. Oyen nama dia
Anak kucing ni anak kucing sesat.. malam bila ntah. duk ngiau2 kat bawah tayar kete..
Bila panggil2.. cepat budak ni datang.. manja.. gedik apa semua la.. hahaha
Intai2 gak.. kot adala mak dia sekali.. takde lak.. 
Risau gak takut kena langgar dgn kete ke apa.. terus la wat masuk umah..
Last2 kitorang decide nak bela terus... 
So jadi la si Oyen ni ahli kuarge kami yg baru...
Eh.. eh.. sapa2 yang ingat ahkak tambah anak lagi tu.. tak betul yer.. hahaha

Oyen si oren yang nakal..

suka nauu kacau orang nk iron baju.. dipnjat2nya kaki ahkak.. 

tengok muka nakal dia.. rasa cm nk sekeh jerr.. hahaha

tengah ngendap sebelum nk terkam..

tangan ahkak la yg jadi mangsanyer.. Oyen oo Oyen...


Okeh. Sekian.

Monday, August 8, 2016

Kenduri Kawen Opismate Papa

Haha.. citer semua dah basi dah..
Nak update entry.. makk aii punyala rajin dia.. zero terusss.. haha

Okeh lah.. basi x basi.. asalkan update.. huhu

Wiken bila ntah..
Papa dapat jemputan kawen opismate dia.
So kitorang dengan sukarianya pergi laa..

Rumah opismate papa ni kat area ofis papa jugak..
Area Ara Damansara..? Ntah apa ntah.. ahkak main ikot jerrr... haha

Sampai sana.. dua2 pengantin tengah santapan diraja..
So kitapun santap jugak la.. tp x berapa nak beraja sangat lah..
Nasi dan lauk dia sedap... Musa sampai bertambah 2x.. 
Termasuklah mak dia... hahahhahaah
sebenornya tolong abiskan yg Maryam dn Aesya punya.. ellelelele..coverline lak.. haha

Dua2 pengantin ni semua opismate papa..
Kire dorang kawen satu tmpat kejer laa..
Dah makan..
Dah jumpa pengantin..
Dah bergambar dgn pengantin..
Dah semuanya.. lalu kitorang pun balik membawa perut yang kenyang pulang ke rumah... hahaha

Okeh kita layan gambo jer la..

Otw pergi kenduri.. sempat lagi 3 beranak ni berselfie... haha

masa ni tengah tunggu turn nak bergambor dengan pengantin.. kite selfie dulu... hahaha

anak bujang sulung ai... dah besor dah.. 

Oklah.. snap jgk la gmbar papa.. kang takder gambar dia.. majuk la plak... huhu

eh.. awat gambar ni dulu ni.. ni dalam kete.. semua kekenyangan nak blik rumah tdoooo.. haha

us with the pengantin.. mek Aesya tu dah kenapa.. boring ke?? haha

Papa dan anak bujang dia.. copypaste betul kan?

Ni tak tau nk caption apa.. belasah jer la.. hahaha

okehlah.. itu jer la..
Nnti kita update lagi yer..

Sekian.


Friday, July 29, 2016

Bersiar2 di Taman Tasik Shah Alam


Hari Sabtu lepas..
Papa ada meeting kat Shah Alam..
Alang-alang dah gi sana.. ingat lepas meeting kitorg nak gi la beraya

Papa meeting pukul 11pagi sampai pukul 3ptg
Sementara tunggu papa abih meeting.. ummi tak tau nak gi mana
Lepas bawak budak-budak ni makan KFC kat Seksyen baper ntah.. baru teringat ada satu taman tasik kat depan PKNS Shah Alam.. so moh ler ke sana..

Walaupun dah tengahari masa tu.. tapi sebab banyak pokok.. redup la jugee
So dah smpai sana.. apa lagi.. bergambor lerrr..

Tepek jer la.. x tau nk citer apa..






























Thursday, July 28, 2016

Gambar Raya Lagi..

Malas plak nak citer.. 
Tepek jer laaa... haha









Wednesday, July 27, 2016

Raya 2016

Selamat Hari Raya semua..
Meh ahkak tepek gambo raya.. ni semua raya ketiga dah.. 
First raya kat kg xde nak amik sgt sebab anak dara semua tak sihat.. pastu sibuk makan..
x kuasa nak amik eh.. hahahahahahah